Begroting 2024: inbreng ELAN

De gemeenteraad stemde gisterenavond over de begroting 2023. We zijn diverse onderwerpen in de begroting terug die ook in ons verkiezingsprogramma stonden, zoals de OZB en de afvalstoffenheffing. Het realistisch begroten, waar wij groot voorstander van zijn, zien we terug in de begroting. Eerst afmaken waarmee gestart is en daarna nieuwe zaken oppakken.

Omdat we ons als ELAN nog niet helemaal in de begroting konden vinden, dienden we een aantal wijzigingen (mee) in.

Speelplek in Maarheeze:
De gemeente gaat aan de slag met de voorbereidingen voor het realiseren van een centrale speelplek in Maarheeze.


Verbreding fietspad ‘Keunenhoek – Cranendoncks bos’
er is geld beschikbaar gemaakt voor de verbreding en renovatie van het fietspad ‘Keunenhoek – Cranendoncks bos’.

Vervanging hoofdveld Hockeyclub Maarheeze
het hoofdveld van HC Cranendonck werd in 2021 al afgekeurd door de hockeybond om wedstrijden op te spelen. Er komt nu een nieuw hockeyveld met daaronder een opvang voor hemelwater (1500 kuub). Het water wordt gebruikt voor het besproeien van het veld (wat nu gebeurt met drinkwater) en mogelijk ook voor het besproeien van รกlle sportvelden van het hele sportpark De Romrijten.

Oproep aan het college over de gemeenschapshuizen Budel-Dorplein & Gastel
De gemeenteraad is het unaniem eens dat (nog meer) vanuit de gemeente het signaal moet komen dat op zo’n kort mogelijke termijn een besluit moet worden genomen over de gemeenschapshuizen in Budel-Dorplein en Gastel.