ELAN aanwezig bij bezoek BoerBurgerBeweging en JA21 aan Cranendonck!

Vandaag, 4 juli 2022, bezochten Caroline van der Plas (BBB) en Joost Eerdmans (JA21) ons Cranendonck op uitnodiging van betrokken inwoner Harm van Leuken. Het doel van het bezoek was om een beeld te krijgen van de situatie in Cranendonck aangaande het asielzoekerscentrum (AZC). Carry van Rooij en Geert Rijkers sloten namens ELAN aan bij het gesprek met inwoners en ondernemers uit Cranendonck.

Diverse inwoners en ondernemers gaven hun visie op de wijze waarmee zij te maken krijgen met de overlast, veroorzaakt door asielzoekers. Ook werd onder andere het treinstation in Maarheeze bezocht.

Geert: “ik denk dat mw. Van der Plas en dhr. Eerdmans een helder beeld hebben gekregen van de situatie in Cranendonck, aangaande het asielzoekerscentrum. De aanwezige inwoners en ondernemers hebben uitgebreid kunnen vertellen welke overlast zij hebben ondervonden en nu ook nog ondervinden. Het is belangrijk dat zij de signalen die zij vandaag hebben opgedaan, mee terugnemen naar Den Haag en de Staatssecretaris opdragen om het raadsbesluit van de gemeenteraad van 8 maart 2022, te respecteren”.

Als ELAN wilden we graag de inwoners en ondernemers met de Kamerleden laten spreken. Daarom hebben we besloten om onze boodschap aan mw. Van der Plas en dhr. Eerdmans op papier te zetten en die aan hen te overhandigen. De bijdrage leest u hier: