Woningbouw in Cranendonck; het gaspedaal moét dieper ingetrapt worden!

Ondervindt u ook last van de krapte op de woningmarkt? Misschien uw zoon, dochter, neef, nicht, uw ouders, of een oom of tante wel. Er zijn te weinig huizen en daardoor stijgen de prijzen tot absurde hoogtes. Ook Cranendonck wordt geconfronteerd met de stijgende huizenprijzen geconfronteerd (+ 11,9% in 2020). Hoe kunnen we er nu voor zorgen dat u of uw naasten toch kans maken om op korte termijn een huis te betrekken in Cranendonck? Want dat is wat toch willen? Voorkomen dat de jeugd die hier is opgegroeid elders gaat wonen.

Het huidige beleid in de gemeente Cranendonck beschrijft een doelstelling van + 815 woningen in de periode 2016-2030. Dat betekent gemiddeld 54,3 woningen per jaar. Uit de cijfers van de jaarrekening blijkt dat we dit we dit gemiddelde in 2020 (en de voorgaande jaren) bij lange na niet hebben bereikt. Op dit tempo gaan we de doelstelling van 815 woningen in 2030 NIET halen.

We zullen ons dan ook op alle mogelijke manieren moeten inzetten om de krapte te lijf te gaan. Wij gaan de wethouders wéér oproepen om alle vertragende elementen, waaronder doelloze en veel te dure visies, overboord te gooien en direct alles in te zetten op mogelijke, huidige en reeds bekende uitbreidingslocaties. Misschien dat er volgend jaar hierdoor al extra huizen gebouwd kunnen worden.

Het proces van de woningbouw gaat het zeker bespoedigen. Heeft u ideeën over hoe de gemeente de woningbouw zou kunnen bespoedigen en/of loopt u aan tegen bijzondere vertraging bij uw woningbouwproject? Laat het ons dan weten! Wij gaan daar graag over met u in gesprek. Uw ideeën en/of bijzonderheden kunt u richten aan g.f.rijkers@gmail.com. Wij gaan daar graag over met u in gesprek.